Skip to main content

Catatan Kursus Ke-5

Kursus kali ke - 5 anjuran FAF telah dijalankan pada 1 - 2 Mac 2008. Terdapat 8 orang peserta yang telah menyertai kursus pada kali ini. Kali ini semua peserta yang terlibat adalah lelaki dan seorang dari peserta berketurunan India. Selain itu, pihak FAF juga menerima penyertaan dari seorang pensyarah dari UITM Dungun, Terengganu. Jauh datang semata-mata nak belajar tentang cendawan. Beliau mendapat tahu kursus anjuran FAF ini adalah dari salah seorang bekas pelajar UITM yang menyertai program Tunas Mekar iaitu kawan yang saya kenali melalui Forum Bicara Jutawan hasil sembang-sembang mengenai cendawan sejak setahun yang lepas. Sampai sekarang jadi kawan baik dan dia juga membantu FAF pada kursus kali ni.

Kursus berjalan lancar dan 3 orang peserta telah menyambung ke hari kedua. Oleh kerana kursus kali ini hampir-hampir dengan pilihanraya, topik sembang-sembang sewaktu rehat pun pasti tentang pilihanraya. Gempak jugak... Pada semua peserta diharapkan dapat mempraktikkan ilmu yang telah dikongsi bersama di sini. Selamat Berjaya Untuk Semua!!!

Gambar kenangan sepanjang kursus....


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Comments

Popular posts from this blog

KOS YANG TERLIBAT DALAM MENGHASILKAN 7000 BEG CENDAWAN

Mengapa saya memilih 7000 beg cendawan bagi mengira kos? Bukan 100.. bukan 500.. bukan 1000 dan juga bukan 5000?
Ia adalah kerana bagi menghasilkan 7000 beg cendawan, kita memerlukan 1 lori habuk kayu getah dari sebuah lori dengan muatan 3 tan. Bukan 3 tan habuk, tetapi lori 6 tayar dengan BTM adalah 3000 kg. Muatan habuk kayu bagi sebuah lori 3 tan hanya kira-kira 2000 kg sahaja.
Kos yang terlibat adalah seperti berikut  (harga bergantung lokasi) :
1. Habuk kayu getah (1 lori)                            : RM500.00 2. Dedak padi halus ( 200 kg)                          : RM240.00 3. Kapur pertanian  ( 1 guni)                            : RM30.00 4. Air                                                                 : RM10.00 5. VITAL (vitamin untuk cendawan 2 kotak)  : RM120.00 6. Plastik PP saiz 6'x11' (1.5 guni)                    : RM400.00 7. Set Penutup (7000 set)                                  : RM1400.00 8. Gas (12 tong gas)                                          : …

Penghantaran Beg/ Bongkah Cendawan Ke Seluruh Malaysia

Ramai yang menghubungi kami melalui telefon samada call atau mesej dan whatsap yang berminat mendapatkan beg cendawan dari kami. Walaupun lokasi kami nun jauh di Dungun Terengganu, pihak kami membekalkan beg ke seluruh Malaysia. Termasuk ke Pulau Pinang dan Pulau Langkawi.

Jika anda berminat untuk menjadi pengusaha cendawan secara kecil-kecilan untuk menambah pendapatan, sila hubungi kami untu dapatkan harga terbaik. Kami bersedia membekal beg cendawan berkualiti dengan jaminan. 
Kami membekalkan 3 jenis cendawan iaitu: 1. Tiram Kelabu 2. Melati 3. Kukur/ Kulat Sisir
PROMOSI BEG @ BONGKAH CENDAWAN KUKUR

Ramadan bakal menjelang tidak lama lagi. Tahukah anda permintaan cendawan meningkat 100% sewaktu bulan puasa???

Inilah peluang mencari duit raya dengan menjual cendawan kukur @ kulat sisir. Ia menjadi hidangan berbuka puasa yang menggamit nostalgia masa kecil di kampung dan sungguh menyelerakan.

Dengan harga promosi terendah di pasaran. Sila whatsap untuk mendapatkan harga promosi ini.

0126221149

0126962114