Skip to main content

Berita Terkini

Salam buat semua... Dah lama saya tak update official website FAF ni... Maaf buat yang tertunggu-tunggu berita dari saya. Aktiviti di FAF berjalan seperti biasa walau masalah kekurangan pekerja adalah sesuatu yang FAF biasa alami sebelum ni. Beruntung sebab saya ni bekerja secara fulltime. Jadi kalau pekerja takda saya buat sendiri je semuanya.

Saya ada pengumuman penting yang akan dibuat dalam masa satu atau 2 minggu lagi. Minggu depan saya akan balik ke Terengganu sehari dua. Dan selepas balik saya akan update web ni. Dan saya juga akan buat promosi sedikit sempena dengan pengumuman tu.

Apa-apa pun saya harap, semua akan sabar menunggu... hehehe....

Comments

salam , anda boleh mempunyai blog yg menyerupai laman web seperti saya www.musfaz.com .... terkini saya telah membuatkan satu client saya menukarkan blogspot.com beliau kepada .com ... iaitu www.azizanosman.blogspot kepada www.richricherclub.com ... yg menariknya anda boleh mempunyai email sendiri seperti mana saya iaitu prefertolearn@musfaz.com . bg anda contohnya aue_anies@manies-anies.com ... hubungi saya segera untuk menaikkan profesional dlm bisnes anda. sekian terima ksih.
salam , anda boleh mempunyai blog yg menyerupai laman web seperti saya www.musfaz.com .... terkini saya telah membuatkan satu client saya menukarkan blogspot.com beliau kepada .com ... iaitu www.azizanosman.blogspot kepada www.richricherclub.com ... yg menariknya anda boleh mempunyai email sendiri seperti mana saya iaitu prefertolearn@musfaz.com . bg anda contohnya aue_anies@manies-anies.com ... hubungi saya segera untuk menaikkan profesional dlm bisnes anda. sekian terima ksih.
hah...pengumuman!!!...
tuan FAF bertunang ke?

Popular posts from this blog

KOS YANG TERLIBAT DALAM MENGHASILKAN 7000 BEG CENDAWAN

Mengapa saya memilih 7000 beg cendawan bagi mengira kos? Bukan 100.. bukan 500.. bukan 1000 dan juga bukan 5000?
Ia adalah kerana bagi menghasilkan 7000 beg cendawan, kita memerlukan 1 lori habuk kayu getah dari sebuah lori dengan muatan 3 tan. Bukan 3 tan habuk, tetapi lori 6 tayar dengan BTM adalah 3000 kg. Muatan habuk kayu bagi sebuah lori 3 tan hanya kira-kira 2000 kg sahaja.
Kos yang terlibat adalah seperti berikut  (harga bergantung lokasi) :
1. Habuk kayu getah (1 lori)                            : RM500.00 2. Dedak padi halus ( 200 kg)                          : RM240.00 3. Kapur pertanian  ( 1 guni)                            : RM30.00 4. Air                                                                 : RM10.00 5. VITAL (vitamin untuk cendawan 2 kotak)  : RM120.00 6. Plastik PP saiz 6'x11' (1.5 guni)                    : RM400.00 7. Set Penutup (7000 set)                                  : RM1400.00 8. Gas (12 tong gas)                                          : …

Kursus Intensif Tanaman Cendawan Tiram Kelabu Anjuran Fatisha Agro Farm

Tahukah anda, tanaman cendawan adalah antara salah satu jenis sayur yang boleh dikomersialkan walau hanya sekadar diusahakan di kawasan rumah anda? Inilah peluang untuk anda menambah pendapatan.

 Setelah hampir 8 tahun berpindah ke Terengganu, kini Fatisha Agro Farm akan memulakan semula kursus cendawan secara intensif di Rantau Negeri Sembilan. Kursus akan dijalankan seperti di bawah.




Tarikh Pilihan: 8 Julai/ 15 Julai/ 22 Julai/ 29 Julai 2017

Tempat: AgroYin Mushroom Farm, Rantau, Negeri Sembilan

Yuran Penyertaan: RM300

Masa: 10 am - 5 pm

Sijil, beg @ bongkah cendawan, nota kursus dan makan tengahari disediakan.

Apa anda akan pelajari melalui kursus ini:

1. Cara membuat beg cendawan dari A - Z
2. Mengukus beg cendawan dengan menggunakan SOP yang betul.
3. Menyuntik benih.
4. Menjaga/menguruskan beg cendawan sewaktu proses penuaian hasil.
5. Merekod dan mengira purata hasil.

Whatsapp "KURSUS RANTAU" ke 0126221149

Whatsapp "KURSUS RANTAU" ke 0126221149

Whatsapp &q…

Penghantaran Beg/ Bongkah Cendawan Ke Seluruh Malaysia

Ramai yang menghubungi kami melalui telefon samada call atau mesej dan whatsap yang berminat mendapatkan beg cendawan dari kami. Walaupun lokasi kami nun jauh di Dungun Terengganu, pihak kami membekalkan beg ke seluruh Malaysia. Termasuk ke Pulau Pinang dan Pulau Langkawi.

Jika anda berminat untuk menjadi pengusaha cendawan secara kecil-kecilan untuk menambah pendapatan, sila hubungi kami untu dapatkan harga terbaik. Kami bersedia membekal beg cendawan berkualiti dengan jaminan. 
Kami membekalkan 3 jenis cendawan iaitu: 1. Tiram Kelabu 2. Melati 3. Kukur/ Kulat Sisir