Seperti biasa saban tahun, PMS menjadi lokasi kami menjual dan memperkenalkan cendawan goreng yang sentiasa menjadi perhatian ramai. Kami menggorengnya dengan menggunakan tepung yang dihasilkan dikilang kami sendiri di Bandar Al Muktafi Billah Shah....
Ia adalah tepung goreng berempah yang dihasilkan daripada rempah terpilih yang pasti membuka selera anda.... Di sini kami kongsikan bagaiman menggoreng cendawan dengan menggunakan tepung ini agar gorengan anda ranggup dan tidak melekat...
Cara-Cara Menggoreng Cendawan
1. Panaskan minyak terlebih dahulu. Kerana cendawan perlu digoreng dengan minyak yang sangat panas.
2. Basuh cendawan segar dan toskan airnya. Jika cendawan terlalu basah kerana kadar serapan air pada cendawna amat tinggi, perah cendawan agar airnya turun.
3. Ambil Tepung Goreng Fatisha dah gaulkan pada cendawan tersebut. Tepung tidak perlu di campur air.
4. Gaulkan sehingga rata dan mengikut ketebalan yang anda suka.
5. Masukkan cendawan ke dalam minyak yang panas.
6. Biarkan selama 1 minit dan angkat cendawan yang telah siap digoreng sehingga ranggup.
Ia adalah tepung goreng berempah yang dihasilkan daripada rempah terpilih yang pasti membuka selera anda.... Di sini kami kongsikan bagaiman menggoreng cendawan dengan menggunakan tepung ini agar gorengan anda ranggup dan tidak melekat...
Cara-Cara Menggoreng Cendawan
1. Panaskan minyak terlebih dahulu. Kerana cendawan perlu digoreng dengan minyak yang sangat panas.
2. Basuh cendawan segar dan toskan airnya. Jika cendawan terlalu basah kerana kadar serapan air pada cendawna amat tinggi, perah cendawan agar airnya turun.
3. Ambil Tepung Goreng Fatisha dah gaulkan pada cendawan tersebut. Tepung tidak perlu di campur air.
4. Gaulkan sehingga rata dan mengikut ketebalan yang anda suka.
5. Masukkan cendawan ke dalam minyak yang panas.
6. Biarkan selama 1 minit dan angkat cendawan yang telah siap digoreng sehingga ranggup.
Comments