Powered By

Sila "bookmark" blog ini menggunakan Social Bookmark kegemaran anda:

Powered by Blogger

Thursday, November 26, 2015

TIPS CENDAWAN GORENG RANGGUP!!!!

Ramai yang bertanya kepada kami, kenapa mereka goreng tidak menjadi. Ada sampai fikir kami goreng menggunakan tepung yang berbeza dengan tepung berempah FATISHA yang kami jual.
Sebenarnya ia SILAP!!!!

Ini adalah tips bagaimana mengoreng cendawan dengan RANGGUP dan tidak melekat!!!

1. Tepung goreng tidak perlu dicampur dengan air. Gunakan tepung dalam keadaan kering terus dari plastik.

2. Pastikan cendawan yang telah dibasuh diperahkan terlebih dahulu. Air di dalam cendawan boleh menyebabkan bancuhan menjadi basah dan melekit-lekit.

3. Taburkan tepung kering di atas cendawan dan gaulkan sehingga rata. Pastikan tepung diletak cukup-cukup sahaja dan seluruh bahagian cendawan disaluti tepung.

4. Pastikan minyak betul-betul panas sebelum memasukkan cendawan yang telah dibancuh bersama tepung.

5. Goreng selama 2 ke 3 minit, angkat dan toskan cendawan goreng.


Pastikan anda menggunakan Tepung Goreng Berempah FATISHA bagi menjamin rasa dan keranggupan serta khasiat tanpa batasan....

No comments: