Skip to main content

Terima Kasih Daun Keladi...

Terima kasih kepada semua peserta Kursus Penanaman Cendawan Tiram Kelabu Berteknologi EM anjuran Fatisha Agro Farm yang pertama pada 5 - 6 Januari 2008. Seramai 22 orang peserta daripada 27 orang yang mendaftar datang sejauh-jauh Perlis dan sedekat-dekat Bandar Baru Bangi telah menyertai kursus ini. Setelah hampir sebulan persiapan dilakukan untuk kursus ni, alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Ribuan kemaafan saya pohon pada semua peserta sekiranya terdapat segala kekurangan sepanjang kursus dijalankan. Coretan sepanjang kursus akan saya update esok.

Peserta kursus hari pertama (5 Jan 2008)
Photobucket

Peserta kursus hari kedua- mixer diletakkan atas permintaan.. :)(6 Jan 2008)
Photobucket

Urusetia.. Jauh-jauh juga datangnya.. sorang dari Melaka, sorang dari Pahang & yang paling dekat Shah Alam (dari sebelah saya... Pink, E & Along)
Photobucket


Terima kasih pada semua!!!!

Comments

P^LAN^TA said…
gbar gue x de pon.....
headwind said…
Terima kasih kepada "SiFu Fatisha Agrofarm"..Cik Rusila di atas tunjuk ajar beliau..

Kepada rakan2 kursus intake 5-6 Jan 08 ,bila nak start projek cendawan..takan nak tunggu sijil tu kuar cendawan baru nak start projek...hehheh
daud79 said…
selamat berusaha kpd semua peserta kursus.... terus pandang kedepan bila anda dah mula melangkah ke alam cendawan...jgn lihat cendawan sbg satu kepayahan.....
aamiashi-take said…
headwind .. insyaAllah... Orang utara takkan malukan intake 5-6 Jan.. Sila lerr ke
http://aamiashitake.blogspot.com/
untuk perkembangan saya... he he..
.. cikgu Rusila,,, arigato.. osewaninarimashita..
headwind said…
Syabas!!!!...cayalah "aamiashitake"En.Sabri...dah ade blog sendiri, projek cendawan pun dah start...
nanti kalau aku gi perlis aku leh ler singgah tempat hang...hehhe
aamiashitake said…
sila-sila headwind.. nanti saya letak sekali map utk2 kawan2 seperjuangan...

Popular posts from this blog

KOS YANG TERLIBAT DALAM MENGHASILKAN 7000 BEG CENDAWAN

Mengapa saya memilih 7000 beg cendawan bagi mengira kos? Bukan 100.. bukan 500.. bukan 1000 dan juga bukan 5000?
Ia adalah kerana bagi menghasilkan 7000 beg cendawan, kita memerlukan 1 lori habuk kayu getah dari sebuah lori dengan muatan 3 tan. Bukan 3 tan habuk, tetapi lori 6 tayar dengan BTM adalah 3000 kg. Muatan habuk kayu bagi sebuah lori 3 tan hanya kira-kira 2000 kg sahaja.
Kos yang terlibat adalah seperti berikut  (harga bergantung lokasi) :
1. Habuk kayu getah (1 lori)                            : RM500.00 2. Dedak padi halus ( 200 kg)                          : RM240.00 3. Kapur pertanian  ( 1 guni)                            : RM30.00 4. Air                                                                 : RM10.00 5. VITAL (vitamin untuk cendawan 2 kotak)  : RM120.00 6. Plastik PP saiz 6'x11' (1.5 guni)                    : RM400.00 7. Set Penutup (7000 set)                                  : RM1400.00 8. Gas (12 tong gas)                                          : …

Kursus Intensif Tanaman Cendawan Tiram Kelabu Anjuran Fatisha Agro Farm

Tahukah anda, tanaman cendawan adalah antara salah satu jenis sayur yang boleh dikomersialkan walau hanya sekadar diusahakan di kawasan rumah anda? Inilah peluang untuk anda menambah pendapatan.

 Setelah hampir 8 tahun berpindah ke Terengganu, kini Fatisha Agro Farm akan memulakan semula kursus cendawan secara intensif di Rantau Negeri Sembilan. Kursus akan dijalankan seperti di bawah.




Tarikh Pilihan: 8 Julai/ 15 Julai/ 22 Julai/ 29 Julai 2017

Tempat: AgroYin Mushroom Farm, Rantau, Negeri Sembilan

Yuran Penyertaan: RM300

Masa: 10 am - 5 pm

Sijil, beg @ bongkah cendawan, nota kursus dan makan tengahari disediakan.

Apa anda akan pelajari melalui kursus ini:

1. Cara membuat beg cendawan dari A - Z
2. Mengukus beg cendawan dengan menggunakan SOP yang betul.
3. Menyuntik benih.
4. Menjaga/menguruskan beg cendawan sewaktu proses penuaian hasil.
5. Merekod dan mengira purata hasil.

Whatsapp "KURSUS RANTAU" ke 0126221149

Whatsapp "KURSUS RANTAU" ke 0126221149

Whatsapp &q…

Penghantaran Beg/ Bongkah Cendawan Ke Seluruh Malaysia

Ramai yang menghubungi kami melalui telefon samada call atau mesej dan whatsap yang berminat mendapatkan beg cendawan dari kami. Walaupun lokasi kami nun jauh di Dungun Terengganu, pihak kami membekalkan beg ke seluruh Malaysia. Termasuk ke Pulau Pinang dan Pulau Langkawi.

Jika anda berminat untuk menjadi pengusaha cendawan secara kecil-kecilan untuk menambah pendapatan, sila hubungi kami untu dapatkan harga terbaik. Kami bersedia membekal beg cendawan berkualiti dengan jaminan. 
Kami membekalkan 3 jenis cendawan iaitu: 1. Tiram Kelabu 2. Melati 3. Kukur/ Kulat Sisir