Skip to main content

FAF di Booth Jabatan Pertanian Sempena Pekan Budaya Daerah Kemaman

FAF telah jemput oleh Pejabat Pertanian Daerah Kemaman menyertai Pekan Budaya Daerah Kemaman bulan lepas. Sempat la kami membuat sedikit promosi jualan cendawan goreng dan juga cendawan segar. Alhamdulillah sambutan yang diterima amat mengalakkan. Pelanggan berbaris nak membeli cendawan goreng. Yang menggorengnya saya lah. Kakitangan ada 3 orang pun belum cukup dan melayan pelanggan yang berduyung tiba. InsyaAllah tak lama lagi, bagi yang nak merasa boleh terus ke ladang kami kerana kiosk jualan akan siap tidak lama lagi. Segala produk cendawan akan dijual di kiosk tersebut.

Tengah sibuk menggoreng... Periuk elektrik ni Pejabat Pertanian Taja... :)

Photobucket

Bersama Puan Jamaliah... Staf PPD yang selalu berhubung dengan pihak FAF....

Photobucket

Kedatangan Exco usahawan Dato' Mohamad Awang Tera ke Booth Jabatan... Merasa jugak cendawan goreng FAF...

Photobucket


Pelanggan menunggu cendawan goreng...

Photobucket

Comments

Popular posts from this blog

KOS YANG TERLIBAT DALAM MENGHASILKAN 7000 BEG CENDAWAN

Mengapa saya memilih 7000 beg cendawan bagi mengira kos? Bukan 100.. bukan 500.. bukan 1000 dan juga bukan 5000?
Ia adalah kerana bagi menghasilkan 7000 beg cendawan, kita memerlukan 1 lori habuk kayu getah dari sebuah lori dengan muatan 3 tan. Bukan 3 tan habuk, tetapi lori 6 tayar dengan BTM adalah 3000 kg. Muatan habuk kayu bagi sebuah lori 3 tan hanya kira-kira 2000 kg sahaja.
Kos yang terlibat adalah seperti berikut  (harga bergantung lokasi) :
1. Habuk kayu getah (1 lori)                            : RM500.00 2. Dedak padi halus ( 200 kg)                          : RM240.00 3. Kapur pertanian  ( 1 guni)                            : RM30.00 4. Air                                                                 : RM10.00 5. VITAL (vitamin untuk cendawan 2 kotak)  : RM120.00 6. Plastik PP saiz 6'x11' (1.5 guni)                    : RM400.00 7. Set Penutup (7000 set)                                  : RM1400.00 8. Gas (12 tong gas)                                          : …

Penghantaran Beg/ Bongkah Cendawan Ke Seluruh Malaysia

Ramai yang menghubungi kami melalui telefon samada call atau mesej dan whatsap yang berminat mendapatkan beg cendawan dari kami. Walaupun lokasi kami nun jauh di Dungun Terengganu, pihak kami membekalkan beg ke seluruh Malaysia. Termasuk ke Pulau Pinang dan Pulau Langkawi.

Jika anda berminat untuk menjadi pengusaha cendawan secara kecil-kecilan untuk menambah pendapatan, sila hubungi kami untu dapatkan harga terbaik. Kami bersedia membekal beg cendawan berkualiti dengan jaminan. 
Kami membekalkan 3 jenis cendawan iaitu: 1. Tiram Kelabu 2. Melati 3. Kukur/ Kulat Sisir
PROMOSI BEG @ BONGKAH CENDAWAN KUKUR

Ramadan bakal menjelang tidak lama lagi. Tahukah anda permintaan cendawan meningkat 100% sewaktu bulan puasa???

Inilah peluang mencari duit raya dengan menjual cendawan kukur @ kulat sisir. Ia menjadi hidangan berbuka puasa yang menggamit nostalgia masa kecil di kampung dan sungguh menyelerakan.

Dengan harga promosi terendah di pasaran. Sila whatsap untuk mendapatkan harga promosi ini.

0126221149

0126962114