Powered By

Sila "bookmark" blog ini menggunakan Social Bookmark kegemaran anda:

Powered by Blogger

Sunday, November 15, 2009

141108 - 141109

Salam buat semua...

Tadi tiba-tiba terasa untuk melihat sms-sms lama ditelefon bimbit saya. Kebetulan saya menggunakan telefon bimbit lama saya berjenama LG tu (telefon baru NOKIA yang baru 3 bulan pakai jatuh masuk air.. hehehe). Ada satu MMS bertarikh 14 November 2008 dari rakan kongsi saya bagi projek tanaman cendawan di Kemaman ni yang masih saya simpan. Ia adalah gambar site clearence bagi tapak projek tersebut. Waktu itu saya masih di Kajang menguruskan farm di sana.

Alhamdulillah setelah setahun, tanah bersemak-samun dengan pokok besar yang tinggi-tinggi berkeluasan 0.8 ekar itu kini telah berubah sepenuhnya dengan pembangunan projek cendawan yang masih belum sudah-sudah. Saya pula sudah sepenuh masa balik ke Kemaman. Kalau dulu bermula bulan November sehingga ke Jun saya berulang-alik balik dari Kajang ke Kemaman kerana menguruskan 2 tempat yang berlainan. Projek di Kajang telah ditutup operasi sepenuhnya pada bulan Jun yang lepas. Dan bermula bulan Mac saya pula berpindah ke Kemaman. Projek di Kajang diuruskan sementara oleh staf saya. Pada bulan Jun, semua balik ke Kemaman menguruskan projek di sini. Dan kini semua orang pasti boleh tersenyum melihat perkembangan projek ini yang semakin baik dari hari ke hari. Bukan tiada masalah langsung tetapi setakat ini ia masih mampu diurus dengan baik.


Masih banyak lagi projek di dalam perancangan kami. InsyaAllah tahun depan kami akan mengeluarkan benih cendawan sendiri. Bulan depan akan bermula projek makmal tisu kultur kami bagi penghasilan benih cendawan. Restoran yang kami sudah berikan nama tetap Fatisha Garden Cafe pula akan memulakan operasi minggu hadapan dengan menu-menu istimewa berasaskan cendawan. Jangan lupa singgah ke sini jika ada berkunjung ke negeri Terengganu atau Pahang. Sebelah sahaja dengan Kuantan yang hanya mengambil masa 40 minit.

Semoga Allah mempermudahkan urusan kami dan memberi limpahan rezeki kepada kami. InsyaAllah.....

No comments: